6 april 2013
13:00

Referat: Lunds Bois - AIF Barrikaden

Startelvan: Linus - Kalle, Ulrik, Athiar, Adam - Henke Ni, Martin N, Govan, Mats Blomqvist (ny), Rabih - Joel J

Avbytare var Fredrik som kom in efter 15 min som vänster yttermittfältare där han spelade resten av 1:a halvlek för att därefter gå över på andra kanten där han spelade hela 2:a halvlek samt Shirzad som spelade hela 2:a halvlek som högerback.

Lunds Bois visade sig ha ett väldigt sorglöst försvarsspel där man stod på linje medan vi gång på gång med långa bollar mot ytorna bakom backlinjen kunde frispela våra nu ganska många hyfsat snabba spelare som lätt sprintade förbi sina felvända motståndarbackar. Redan efter 30 min hade vi haft 5-6 fullständiga frilägen och varav två resulterade i mål;
i den 12:e min slog Martin en passning till Joel som längs vänsterkanten rusade ifrån sin motståndare, bröt inåt lite innan han med ett säkert avslut satte bollen i "nät" och i den 17:e frispelade Henke Mats som även han med ett säkert avslut kunde sätta bollen i mål. Govan hade därutöver ett skott i stolpen i den 26:e min.

Lunds Bois gjorde en mycket blek insats i 1:a halvlek även om de spelade upp sig lite efter hand. De lyckades skarapa fram en riktigt bra målchans vilken de dock missade grovt.

När våra motståndare fick den kraftiga vinden i ryggen i 2:a halvlek ändrades bilden ganska radikalt spelmässigt. Ganska länge var det de som förde spelet och bollen befann sig väldigt mycket på vår planhalva medan vi själva hade svårt att hålla bollen inom laget i mer än max 5 sekunder. Trots detta (eller kanske just därför, kontringsmöjligheterna blev gigantiska) var det vi som hade alla de heta målchanserna (ja i sanningens namn hade väl Lunds Bois en som de som framgår av resultatet missade) - 4 nya frilägen där vi borde gjort mål men där det totala resultatet bara blev ett ribbskott av Rabih och 3 helt sumpade chanser.

Spelmässigt skärpte vi till oss sista kvarten och vår seger var ju otroligt rättvis om man kan uttrycka sig. Med lite skärpa borde vi gjort allra minst 5 mål men det gick nog lite för lätt i början för att behålla den rätta koncentrationen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 3-2 Skott på mål: 8-0 Skott utanför: 3-9